НАЧАЛО  ЗА НАС  КОНТАКТИ

 

 

 

 

 

 

 

 

Обща информация Технически характеристики Настройка Изводи

 

 Обща информация JRS-1A

 Начало     Напред  

 

     JRS-1A представлява елекронен логометър предназначен за индикация положението на Янсеновия регулатор. За датчик за положението на индикатора се използва съществуващия датчик представляващ декада от съпротивления. Връзката с JRS-1A се прави по 3 проводника както е при съществуващите механични логометри. В базовата си версия работи с регулатори имащи 19 или 27 стъпки. По заявка може да бъде изготвена версия за регулатори с друг брой стъпки.

         Корпуса на устройството е типоразмер 144.144 MS2 по DIN43700 което позволява да бъде монтирано без механична преработка на таблото на мястото на механичен логомер. Кутията е изпълнена от висококачествена пластмаса неподдържаща горенето като предния и заден панел са изпълнени от стъклотекстолит.

 

                Устройството има следните възможности:

 

 

Цифрова индикация на положението на Янсеновия регулатор. Изпълнена е с висококачествен зелен 7 сегментен дисплей с височина на цифрата 25мм, което в комбинация с матираното поликарбонатно фолио поставено пред индикатора осигурява добра видимост от голямо разстояние и при силна осветеност на помещението.

 

 

Автоматична компенсация на контактното съпротивление на датчика. Възможна е компенсация до съпротивление до 5 пъти по-голямо от съпротивлението на резистор от декадата на датчика.

 

 

През контакта на датчика се пропуска ток осигуряващ самопочистването му. В традиционните механични логометри този ток е минимален.

 

 

Компенсация на съпротивлението на съединителния кабел. Поради трипроводната схема за свързване тази компенсация не може да бъде автоматична и е необходимо да се направи при монтажа. На задния панел на устройството има регулатор с който се прави баланса. Там има изведен светодиод чрез който се индицира разбалансиране на измерването. Разбалансирането се индицира и с мигаща точка и на лицевия панел.

 

 

Контрол изправността на датчика и връзките към него. Устройството следи параметрите на датчика и при регистрирана неизправност изписва на дисплея мигащ надпис "Еr".

 

 

Цифрова обработка на резултатите от измерването. Осигурява стабилна работа и при наличието на силни смущения.

 

 

Усилена защита от пренапрежения индуктирани в кабела за връзка с датчика. Спецификата на приложението на устройството предполага често наличие на такива смущения които са сериозен проблем за работата на електрониката. В устройството е реализирана надеждна защита от индуктирани в кабела импулси с енергия до 8 J / Осем Джаула /.

 

 

Усилена галванична изолация между измервателния вход и захранване. При производството всяко устройсво се тества с 5KV DC в продължение на една минута като се анализира тока на утечка.

 

 

Разширен температурен диапазон -25 ... +70 градуса.

 

 

Разширен диапазон на захранващо напрежение. 85-265 VAC или 120-370 VDC.

 

 Обща информация JRS-1A

 Начало     Напред